De Boerderij

Het boerenerf

Het gastenverblijf van Bed & Breakfast Kyllot staat op ons boerenerf in Smilde waar wij als derde en vierde generatie actief ‘boeren’. Het is een vrijstaand, van oorsprong stookhuis, dat naast de boerderij gebouwd is. Om het stookhuis heen ligt de ruime tuin met verschillende terrasjes.

Op het boerenerf  kunt u het landleven van dichtbij kunt beleven en kunt meegenieten van de seizoenen. Ieder seizoen kenmerkt zich door de verschillende activiteiten die gedaan worden, zoals het bewerken van het land in het voorjaar, het zaaien en het oogsten in het najaar.

Wij verbouwen verschillende rassen aardappelen, suikerbieten, granen en soja op zand-dalgrond. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in eigen beheer uitgevoerd. Elk gewas kent zijn eigen zaai- en oogsttijd die in elkaar overvloeien.Het hooi voor de paarden winnen we zelf, met oog voor kwaliteit. Het stro voor in de stallen van het eigen land. Uiteraard kunt u dit allemaal van dichtbij meemaken door een kijkje te nemen op het boerenerf.

De paarden

Op het boerenerf vindt u ook onze paarden, de Falabella’s en KWPN-ers. Falabella’s zijn de kleinste paardjes ter wereld en beschikken over een heel fijn karakter. Ze zijn uniek door hun bouw waardoor ze eerder op een verkleining van een groot paard lijken dan op een pony. Wij hebben zowel merries als enkele hengstjes, en met regelmaat wordt er een veulentje geboren. De KWPN-ers rijden wij vooral dressuurmatig. En het maken van een bosrit hoort daar zeker bij.  Al onze paarden krijgen zoveel mogelijk weidegang. Wij beschikken over een 20 x 40 m. rijbak die goed gedraineerd is waardoor er bijna altijd gereden kan worden. Het hooi winnen we zelf met oog voor kwaliteit.

Kijkt u voor de mogelijkheden van het stallen van uw eigen paard bij ons op de pagina die we hieraan gewijd hebben.

logeren bij de boer