De Omgeving

Verken het bos, of de gezellige dorpjes in de omgeving

Bed and Breakfast Kyllot ligt in het dorpje Hijkersmilde, gelegen aan de Drentse Hoofdvaart. Het Kyllotsbos ligt op 100 meter afstand van de boerderij, maar dit is niet het enige natuurgebied om te verkennen. In de nabije omgeving ligt ook het Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen en het Dwingelderveld. Het gebied leent zich uitstekend om per fiets, te voet of te paard te verkennen.

In de omgeving zijn diverse leuke dorpjes te vinden, zoals Appelscha, Diever en Dwingeloo. Hier worden vele activiteiten en markten georganiseerd en zijn leuke winkeltjes te vinden. Ook het dorp Veenhuizen met het gevangenismuseum is een bezoek waard. Wellicht treft u het en kunt u een rondje mee in de boevenbus!

Assen is een gezellige stad waar u ook cultuur kunt opsnuiven. Het Drents Museum heeft wisselende exposities en Theater De Nieuw Kolk is op zich al een bezienswaardigheid. Assen en ook Beilen zijn leuke plaatsen om te winkelen.

Het TT Circuit ligt tussen Assen en Smilde en is gelegen op fietsafstand. Ideaal om de drukte te omzeilen en de garantie van een korte reisafstand! Dit circuit wordt onder meer gebruikt voor de TT Assen, het WK Superbike en het Brits kampioenschap superbike.

Natuur

Zin om te zwemmen? Nabij Hoogersmilde ligt recreatieplas ‘Het Blauwe Meer’. Het meer is gelegen in het bosgebied en is aan de oostzijde voorzien van een groot strand. Voor de wandelaars is het leuk om een rondje Blauwe Meer te lopen. Geen zin in strandzand? In Hoogersmilde is een openluchtzwembad en het dorp Smilde heeft een overdekt zwembad. In Assen is een subtropisch zwembad, ‘De Bonte Wever’.

De Drentse Hoofdvaart biedt daarnaast volop mogelijkheden om te vissen. Onze boerderij ligt direct aan het water. In de zomer is het genieten van de pleziervaart die voorbijtrekt.

Ook te paard is het volop genieten van de omgeving. In de verschillende natuurgebieden zijn prachtige ruiter- en menroutes uitgezet, waarvan er velen met elkaar verbonden zijn. U kunt met uw eigen paard deze routes verkennen vanuit onze bed and breakfast. Zie voor meer informatie over het meenemen van uw eigen paard deze pagina.

omgeving bed and breakfast assen