Met eigen paard

Samen met uw eigen paard de omgeving verkennen?

Op dit moment hebben wij onze stallen en weilanden vol en is er geen ruimte om een eigen paard mee te nemen.

Samen met uw viervoeter vakantie vieren?  Wij bieden de mogelijkheid om tijdens uw verblijf uw eigen paard mee te nemen en bij ons te stallen.  In de omgeving van de boerderij en in de diverse natuurgebieden zijn prachtige ruiterroutes te vinden, waardoor het ook mogelijk is om leuke dagtochten te maken.

Zelf rijden wij graag in het Drents-Friese Wold. Dit  is een prachtig natuurgebied met een grote diversiteit aan landschappen. Het gebied leent zich uitstekend om te paard te verkennen. Een aanrader is een bezoek aan de spartelplas, een prachtige en speciaal voor paarden en honden aangelegde plas nabij het Canadameer, waar het mogelijk is om met uw paard te gaan zwemmen. In het Drents-Friese Wold zijn de verschillende ruiterroutes onderling verbonden, waardoor ook gemakkelijk een eigen route uitgezet kan worden.

Naast het maken van buitenritten kunt u gebruik maken van de rijbak bij de boerderij. Wij beschikken over een goed gedraineerde rijbak van 20 x 40 m. De drainage zorgt ervoor dat de rijbak bijna altijd te gebruiken is, ook in nattere periodes.  Indien gewenst kunnen wij instructie verzorgen tot op hoog niveau, zowel dressuurmatig als springen. Wij beschikken over hindernismateriaal, waar u gebruik van kunt maken.

De paarden krijgen bij ons zoveel mogelijk weidegang en staan ’s nachts meestal op stal. Wij gebruiken tarwestro van eigen land, wat overblijft na de oogst van de tarwe. Het stro wordt gehakseld voordat het in het pak geperst wordt waardoor er mooi kort stro gebruikt kan worden in de stallen. Het hooi voor de paarden winnen we ook zelf, met oog voor kwaliteit.

Voor inspiratie over onder andere mooie ruiterroutes in Drenthe verwijzen wij u graag naar de website van Hippisch Toerisme.

Wij gaan ervan uit dat de dieren die u meeneemt alle verplichte inentingen hebben gehad.

met hond of paard de omgeving verkennen